Akınlar Tekstil
Alez

Poliüretan Membran (PU) Özellikleri

Poliüretan Membran (PU) Özellikleri

Membran: % 100 PU, su geçirmez, nefes alır.

Reaktif Poliüretan Hot melt (Yüksek Yıkama dirençli)

Alez olarak bilinen sıvı geçirmez yatak koruyucu , örme ve kapitone kumaşlar altına lamine edilen PU membran sayesinde sıvıyı yatağa geçirmez, hastayı terletmez ve antimikrobiyel özelliği vardır.

Sıvı Geçirmez, Nefes Alan Ve Dayanıklı Kumaşlar Yatak koruyucu ve yastık koruyucu imalatında kullanılmak üzere örme, flanel ve jarse kumaşların sıvı geçirmez,nefes alan Poliüretan membran kaplanması ile oluşturulur

Nefes alır. Su buharını dışarı atar. Uyku esnasında oluşan ter kısa zamanda kurur ve ferah bir uyku sağlar. İnce, esnek ve yumuşak membran sayesinde cildinizle uyumluluk sağlanır kalınlık hissini önler. Toz, kir,bakteri,nem ve sıvıyı tamamen önleyen PU membran ile kaplanmıştır, böylece yatağınızın ömrünü uzattığı gibi nefes alabilen özelliği sayesinde rahat ve konforlu bir uyku sağlar.

  • İnce, esnek ve yumuşaktır, cildinizle uyumludur.
  • Kullanımı kolaydır. Ütü gerektirmez/önerilmez. Yıkadıktan sonra sererek kurutulmalıdır.

4 Köşe Lastikli(Elastik Bantlı) ve FITTED YATAK KORUYUCU tercihinize göre yatağınızı sarar bu nedenle yatağınızın ölçüsüyle aynı ebatta seçim yapmalısınız.

Rahat bir uyku, sağlığımız için ne kadar önemli değil mi? Size “rahat bir uyku için ne yaparsınız?” diye sorsak, eminiz ki pek çoğunuz iyi bir yatak seçimi cevabını verecektir. Haksız da sayılmazsınız. Rahat bir uyku için ihtiyaca yönelik yatak seçimi oldukça önemli. Ancak en az yatak seçimi kadar önemli bir şey var ki o da yatağın hijyenik koşullarında kullanılıyor olmasıdır.

 

icerikResimler/966491854_56590.jpg

1. Alez Nasıl Yıkanır?

Son olarak alezler hakkında en sık merak edilen bu soruyu da sizler için yanıtlayalım istedik. Kullandığınız modele göre farklılık gösteren alezlerin üzerinde muhakkak bir yıkama talimatı bulunmaktadır. En doğru yıkama şeklinin bu talimatlarda yazılı olduğunu vurgulamak isteriz. Diğer taraftan, alezlerin çamaşır makinelerinde veya elde yıkanabildiğini de eklemek istiyoruz. Ayrıca hijyenik bir kullanım için alezlerinizi her ay muhakkak yıkamanızı öneriyoruz.


2. Sıvı/Su Geçirmez Alez Ne işe Yarar?

Hazır ter demişken, sıvı geçirmez alezlerin işlevlerini bir kez daha hatırlatalım istiyoruz. Alez modellerini sıralarken değindiğimiz gibi sıvı geçirmez alezler, yatağın ter,nem, idrar ve tüm sıvılara karşı korunmasını sağlayan bir alez çeşididir. Bu alezlerin diğerlerinden farkı, iç dolgusunun %100 poliüretan maddeden üretilmesidir. Zaten sıvıların alt tabakaya işlemesini önleyen asıl etken de bu maddedir. Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği bu model, idrar kaçırma problemleri için oldukça kullanışlı bulunmaktadır.

Öte yandan bu alez çeşidi, hastanelerdeki yataklarda da kullanılmaktadır. Tıbbi ilaçlar ya da kan gibi kirlere karşı koruma sağlayan su geçirmez alezlerin, buradaki kullanımının ayrıca zorunlu olduğunu da söyleyelim.


3. Alez Ne İçin Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Alez yatak koruyucularının pek çok kullanım amacı olduğunu söyleyebiliriz. En sık tercih edilme nedenleri ise şöyle;

  • Alezler, yatak temizliği için önemlidir. Yatağın çabuk kirlenmesini önleyerek, toz akarlarına, kir ve bakterilere karşı koruma sağlar. Bu sayede yatağın ömrünü uzatır.
  • Alezler, aynı zamanda sert yataklar üzerinde konfor sağlama amacıyla da kullanılır. Uyku pedleri gibi dolgun ve yumuşak çeşitleri, özellikle rahat bir uyku için tercih edilmektedir.
  • Terletmeyen alez olarak da bilinen sıvı geçirmez alezler, vücut terine ve her türlü sıvıya karşı korumalıdır. Çocuk ve bebek yataklarının dışında tek kişilik ve çift kişilik yetişkin yataklarında da tercih edilmektedir.
  • Alezler, yatakta oluşabilecek kötü kokulara karşı da etkilidir. Özellikle sıvı geçirmez alez türleri, tere ve neme bağlı oluşabilecek kötü kokuların önüne geçer.s

Whatsapp